Binaların fiziki yapısı ve merdiven tiplerine göre değişiklik gösteren farklı engelli asansör uygulamaları mevcuttur.
Yaşlı, kilolu, engelli ve yürüme zorluğu çekenler için bina erişiminde en sık tercih edilen erişim çözümüdür. Yüksek merdivenlerde, asansörü bulunmayan çok katlı binalarda düşey dolaşım elemanı olarak kullanılan ASANSÖR UYGULAMALARININ AVANTAJI KULLANICILARA TAM BAĞIMSIZ ERİŞİM SAĞLAMASIDIR! Engelli asansörleri, uluslararası standartlar gereği kullanıcının ( engellinin) kumanda panosu üzerindeki butona basılı tutmasıyla çalışır, bu sayede hiçbir surette refakatçi yardımına ihtiyaç duyulmaz.
Engelli Erişiminde Asansör Çözümleri
-Platform Tip Merdiven Asansörleri
-Koltuk Tipi Merdiven Asansörleri
-Dikey Platform Asansörler
Firmamız, erişebilirlik konusunda uzman kadrosu ile kamusal ve bireysel kullanımlar için her türlü erişim sorununa cevap veren, standart ve mevzuatlara uygun, yüksek kalitede profesyonel çözümler sunar. Ayrıntılı bilgi almak ve sorularınız için lütfen firmamızla irtibata geçiniz.
PLATFORM TİP MERDİVEN ASANSÖRLERİ
– Hem iç mekan hem dış mekan kullanımına uygundur.
Tüm merdiven tiplerinde uygulanabilir. (Düz – Dönüşlü – Sahanlıklı)
– Merdiven boyunca döşenen ray üzerinde ilerleyerek çalışır.
– Kullanım dışındayken platform kapalı durur, merdivenler üzerinde gereksiz yer işgal etmez.
– Şık ve estetik tasarımı ile binalarda görüntü kirliliği yaratmaz.
– En yüksek kalite ve güvenlik sertifikalarına sahiptir.
– Opsiyonel olarak sunulan katlanır oturak özelliği sayesinde, sadece tekerlekli sandalye kullanıcıları için değil, yürüme güçlüğü çeken kişiler için de erişebilirlik çözümü elde edilir
– 2 yıl garanti ile sunulur.
KOLTUK TİPİ MERDİVEN ASANSÖRLERİ
– Dönüşlü ve düz merdivenlere uygulanabilen farklı modelleri mevcut olup platform tip merdiven asansörlerine oranla maliyet bakımından daha uygundur. Ancak, erişim cihazın kendi koltuğu üzerinde gerçekleştiğinden, tekerlekli sandalye kullanıcılarından çok, yürüme güçlüğü çeken kişiler için daha uygun bir çözümdür.
– İç-Dış mekan farkı olmaksızın uygulanabilir olsa da; tekerlekli sandalyeden asansörün koltuğuna transfer gerektirdiğinden kamusal binalar için uygun bir erişebilirlik çözümü değildir. Bu yönü ile daha çok özel kuruluşlar ve konutlarda tercih edilir.
– Kullanıcı cihaza buton yerine joistik ile kumanda eder.
– Şık ve estetik tasarımı ile görüntü kirliliği yaratmaz.
– En yüksek kalite ve güvenlik sertifikalarına sahiptir.
– 2 yıl garanti ile sunulur.
DİKEY TİP ENGELLİ ASANSÖRLERİ
Kuyu Dibi Gerektirmeyen Dikey Asansörler ile Hayatın Önünden Engeller Kalkıyor…
– Dikey tip engelli asansörleri, sunduğu hareket özgürlüğüyle hayatın önündeki engelleri kaldırıyor. Kuyu işlemine gerek duymaksızın iç ve dış mekânlara kolayca uygulanıyor. Dikey platform, özellikle bina girişlerinde ya da bina içlerinde bulunan kısa merdiven yapılarının yan tarafında kullanılabilen ekonomik ve şık bir sistemdir.
– En alt seviyeden 7.5 metre yüksekliğe kadar seyir mesafesine ulaşabilen dikey platformlarla erişim sorunu ortadan kalkıyor..
– İç ve dış mekânda rahatlıkla kullanılabilen dikey platformun elektro statik boyalı ve paslanmaz seçenekleri vardır.
– Kullanıcının güvenli bir şekilde ulaşımını sağlamak amacı ile her türlü emniyet tertibatı düşünülmüştür.
– Kullanıcılara tam bağımsızlık kazandırırken, kamusal alanlar için özellikle tercih sebebidir.
– Gerekli alan mevcut ise, merdiven kenarındaki boş alana yerleştirilerek veya basamaklar kırılarak merdiven içine, ya da katlar arasındaki merdiven boşluğuna monte edilir.
Halat Yok… Ray Yok… Yağ Yok…
– Dubleks daireler, villalar, müzeler, okullar, hastaneler, alt ve üst geçitler, metro istasyonları, iş merkezleri, eski binalar, restoran ve kafeler, alış veriş merkezleri, kamusal binalar gibi her türlü açık ve kapalı alanda güvenle kullanılmaktadır.
– Beton kuyu ve kuyu dibi gerektirmeyen yapısı sayesinde hiçbir ön hazırlığa gerek kalmaksızın kolaylıkla uygulanabilir.
– Cam, boyalı sac, paslanmaz, ahşap gibi malzemelerin kullanılabilirliği sayesinde bulunduğu mekana mükemmel şekilde uyum sağlar.
– İç ve dış mekan kullanımına uygundur.
– DİKEY TİP engelli asansörleri bina estetiğini bozmaz, normal geçişleri engelleyecek yer işgaline izin vermez.